Entry: .: bawak laju-laju sampai pokok kemboja :. Tuesday, April 03, 2007
   21 comments

HE
July 15, 2007   11:35 PM PDT
 
alamak...sibuknya tuan dengan projek sampai tak update entri...
wEa
June 22, 2007   02:47 AM PDT
 
lama sgt ni tak update neh ...
BASRI
June 21, 2007   09:13 AM PDT
 
oit oit bila nak apdet???
ahsuez
June 6, 2007   01:47 AM PDT
 
main basketball 2 x token pon masyuk jugak. tapi kalau bola tak masyuk di jaring yang hanya beberapa centimeter di atas hadapan kita pun, kacau juga.

so, mau ka tak mau?
zizie ali
May 9, 2007   12:52 PM PDT
 
sambil pejam mata pun boleh speed.
Faisal Mustaffa
May 7, 2007   04:34 PM PDT
 
KELAB ANWAR IBRAHIM ANJUR PERTANDINGAN ESEI

Merpati Jingga, sebuah portal web yang ditubuhkan pada Ogos 2001 yang lalu akan menganjurkan pertandingan menulis esei yang bagi ahli-ahli komunitinya dan orang awam.

Pertandingan tersebut dianjurkan oleh Kelab Anwar Ibrahim (AIC) dan akan dibantu oleh Blog Bugs, sebuah kumpulan blogger yang memenangi hadiah utama Socio-Political Entrepreneurship (YSPE) 2006 di bawah anjuran Yayasan Frederich Naumann Foundation.


Dengan sokongan yang diterima daripada pihak yayasan dan Blog Bugs, pertandingan ini akan lebih meriah dengan menawarkan hadiah pertama RM500 beserta cenderamata.

Pemenang juga mungkin berpeluang untuk menghadiri beberapa siri seminar yang dianjurkan oleh yayasan di luar Negara khususnya dalam bidang penulisan.

Para pemenang dan artikel terbaik juga akan dipilih untuk dimuatkan dalam buku koleksi penulisan yang dipanggil Melangkaui Sempadan.

Pertandingan ini dijangka bermula pada pertengahan April dan siri setiap minggu, tajuk berlainan akan diberikan. Setiap minggu juga akan menyaksikan penyisihan peserta sehinggalah juara diperolehi.

Pertandingan akan dijalankan dalam Bahasa Melayu.

Sebarang pertanyaan mengenai pertandingan ini boleh hubungi keluar.sangkar@gmail.com.

Untuk saringan awal peserta diminta menulis Esei 400 patah perkataan berkaitan dengan “Pemahaman Saya Mengenai Tahun Melawat Malaysia 2007.” Tarikh tutup pusingan ini ialah 15 Mei 2007.

Setiap dua minggu, seorang peserta akan dikeluarkan daripada pertandingan atas dasar mempunyai undi terendah.

Permakahan berdasarkan undian poll yang boleh diperolehi daripada laman Merpati Jingga dan 50% daripada juri professional.





ANWAR IBRAHIM CLUB ORGANISE COMPETITION

Merpati Jingga, a web portal which was established in August 2001 and have organized a numerous events now has planned a nationwide essay competition for young, liberal people.

The competition will be organized by Anwar Ibrahim Club (AIC) and assisted by a group of young influenced independent bloggers who called themselves Blog Bugs. They won the Young Socio-Political Entrepreneurship (YSPE) 2006. The competition is sponsored by Frederich Naumann Foundation.

With the support from the foundation and Blog Bugs, Merpati Jingga now is proudly offers RM500 for the grand prize.

The winner will also be given a chance to attend a seminar organized by the foundation in outside country.

Selected essays will also be chosen to be published in a book; Melangkaui Sempadan (Beyond Boders) – a collection of article in a book.

The preliminary session of competition will be conducted virtually in mid-April.

The competition will be conducted Bahasa Melayu.

For any enquiries, please contact keluar.sangkar@gmail.com.

For the preliminary round, participants are require to write a 400 words essay about “My Understanding on Visit Malaysia Year 2007”. The essay must be in Bahasa Melayu.

Every two weeks, one participant will be eliminated base on the lowest vote.

50% of the marks come from the polling and 50% from the professional jury.
jowopinter
May 5, 2007   04:39 PM PDT
 
he he he.



Cerita kamu di Kalashnikov itupun lawak juga...ha ha..
bluecherry
May 4, 2007   09:37 AM PDT
 
cit, ingatkan realnyer speed..

tak sangka laa, kalau benor OP leh bawak 200.. dasyat tuu..
mohdismail
April 22, 2007   04:20 PM PDT
 
ngahaha..aku ingat ko speed kat hiway... main kereta 2 token rupanya

:)
BASRI
April 16, 2007   04:31 PM PDT
 
Ceissss.. ingatkan kat atas jalan raya tadi haha
Op
April 12, 2007   09:11 PM PDT
 
areyoung: btol btol. tengok je la dulu mana ada mat rempit hehe

amyz: sekarang mana ada org main daytona, dorang main sega sama nissan racing woooo

raden: huhu ok nanti sy pikir nk update pasal mulan :)

tudungperiuk: tengah menari ke geleng2 kepala? hehe
tudungperiuk
April 12, 2007   08:29 PM PDT
 
ish, ish, ish.... teruknyaaaaa... *geleng-geleng kepala*

:p
Radengaloh
April 11, 2007   02:04 PM PDT
 
wah op...blh lagi tu...saing sakan lah hari tu ye...

apa khabar mulan? tak update peihal dia pun...hendaknya sejahtera...
Amyz
April 11, 2007   09:08 AM PDT
 
Woo. Lama tak main daytona. Jom aa racing. Ada berani ke??? Hahaha
areyoung
April 10, 2007   05:57 PM PDT
 
Budak2 skrg mmg terror berlumba ;P
Op
April 5, 2007   09:11 PM PDT
 
aqil: hati muda woooo
ayob+samurai:daytona la
naga+king: hehehe
Aqil
April 5, 2007   05:20 PM PDT
 
tua tua pun main racing lumba kereta lagi ker?
naga
April 5, 2007   03:26 PM PDT
 
ha ha
kingbinjai
April 5, 2007   02:32 AM PDT
 
cais!!
ayobkelubi
April 4, 2007   09:51 AM PDT
 
hahahaha.kampit betul.aku ingat apa.main daytona ker?.hahahaha

berhantu oooo main game tu.
samurai
April 3, 2007   02:16 PM PDT
 
Daytona ka?

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments